Geneesmiddelen

Geneesmiddelen

Oorsprong
Homeopatische geneesmiddelen kunnen van allerlei soorten materialen gemaakt worden. De meesten zijn gemaakt van mineralen en planten, daarnaast vaak van dieren (bijv. slangevergiften). Sommige worden gemaakt van ziektekiemen, reguliere medicijnen en vaccins. Deze zijn bedoeld om de schadelijke effecten ervan te neutraliseren. Eigenlijk kan elke substantie gebruikt worden als geneesmiddel.

Bereiding
Homeopatische geneesmiddelen zijn ‘’gepotentieerd’’. Dit is een typisch homeopatisch proces van verdunnen en schudden. Hoe vaker je verdunt en schudt, hoe hoger de potentie. Over het algemeen kun je stellen dat hoe hoger de potentie is hoe minder vaak het medicijn ingenomen hoeft te worden.

Vorm
Geneesmiddelen kunnen in verschillende vormen toegediend worden: granulen (grote korrels), globuli (kleine korrels), tabletjes en druppels.

Inname
De geneesmiddelen kunnen het best ingenomen worden door ze in de mond te laten smelten onder de tong. Het is verstandig een kwartier ervoor tot een kwartier erna niets anders te eten of te drinken en op de dag van inname het gebruik van koffie, thee, pepermunt en chocolade te beperken.